Maak je eigen IJsthee

IJsthee

De meeste mensen kennen ijsthee of Ice Tea wel. In van die flesjes uit de winkel met toegevoegde smaakjes, siropen, suiker enzo.

Maar weet je dat je ijsthee ook heel makkelijk zelf kan maken?

Wij maken onze ijsthee het liefst op de coldbrew methode. Lekker makkelijk en het drankje krijgt een zachte smaak en geen bitters. Coldbrew ijsthee dus.

ColdBrew IJsthee, cold brew Ice Tea

Vaak doet men de thee in heet water, je laat het trekken, afkoelen en dan in de koelkast. Je hebt dan koude thee, die vaak wat bitter kan zijn. Dit komt door het laten trekken in heet water.

“Onze” Coldbrew methode

“Onze” methode is om een weckpot of fles met koud water te vullen en daar onze favoriete thee bij te doen. Dit kan met theezakjes uit de winkel, maar lekkerder is onze losse thee. Het makkelijkst is deze er gewoon los in te gooien, maar dan moet je het daarna nog wel even door een zeef gooien, de thee heeft dan wel de meeste ruimte om zich te ontvouwen. Je kunt ook een thee-ei of een papieren thee filter gebruiken die je vult met losse thee. Dan hoef je aan het einde niet te kliederen.

Benodigdheden

10 tot 15 gram thee
1 liter koud water
1 weckpot of fles van minimaal1 liter
zeef

IJsthee

Zet de pot een nachtje (6 tot 12 uur (wij laten de thee wel 24 uur trekken, om zo nog mer smaak te krijgen)) in de koelkast en zeef de thee door een fijne zeef. Wij zetten er meestal een fles met daarop een trechter onder, zodat we de thee meteen in een fles hebben zitten.

We hebben ook mooie coldbrew thee flessen, hier doe je thee in en 750 ml water. Er zit al een zeef in de fles, dus je kunt de thee gewoon in een glas schenken.

Hario Filter in Bottle & Tea Glass set

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen op onze website te vergemakkelijken/ uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.