Ons verhaal

Wij zijn Dave, koffiebrander, en Petra, theeliefhebber. In 2017 zijn we begonnen met Dave’s Koffiebranderij en in 2020 werd het tijd om ons steeds groter wordende theeassortiment onder een eigen label te starten: The Dutch Tea Lady.

Waarom thee? Gewoon omdat we thee lekker vinden. En hoe meer thee we drinken, hoe lekkerder het wordt. Wanneer je je eenmaal in thee gaat verdiepen, gaat er een wereld voor je open.

Wist je dat witte, gele, groene, zwarte, pu-ehr en oolong thee, allemaal van dezelfde theeplant komt? Alleen de verwerking is anders.

Thee komt van de plant Camellia Sinensis. Er zijn verschillende variëteiten van deze plant. De twee grootste zijn de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica. De Camellia Sinensis Sinensis heeft zijn oorsprong in China en de Camellia Sinensis Assamica in India.

Daarnaast heb je ook nog kruiden- en vruchtenthee. Officieel is dat geen thee, omdat er geen theeblaadjes in zitten. Deze theeën worden infusies of tisanes genoemd.

Eind 2019 is Petra begonnen met de opleiding Theesommelier aan de International Tea and Coffee Academy (ITC) in Den Haag. Het is heel leuk om te leren over de geschiedenis van thee, de verschillende theesoorten, de verwerking, de ceremonies. En hoe meer we leren, hoe meer we willen weten.

We willen iedereen graag meenemen op onze reis door de theewereld en jullie kennis laten maken met mooie theeën en als het even kan met de theeproducenten en -plukkers. Zij hebben het niet makkelijk in een wereld waarin alles steeds goedkoper moet. Kwaliteit staat bij ons voorop.

The Dutch Tea Lady

Petra van Eif
The Dutch Tea Lady

Koffiebrander

Dave van Eif
Koffiebrander